hoe kan ik

logo therapeuticum lemminkainen

Therapeuticum Lemminkäinen

Therapeuticum Lemminkäinen
Noorderhaven 32
9712 VK Groningen
Spoed (050) 314 56 72
Telefoon (050) 312 40 52
Fax (050) 312 76 20
routebeschrijving
urine inleveren

Wij hebben u gevraagd urine op te vangen voor onderzoek naar blaasontsteking. Urine kunt u inleveren bij de assistente aan de balie vóór tien uur ‘s ochtends.

Hieronder volgen richtlijnen voor het opvangen van urine.

opvangen urine

Bij voorkeur ochtendurine, dan wel urine die minimaal drie uur in de blaas heeft gezeten.
Het is belangrijk om verontreiniging met bacteriën van buiten de blaas te voorkomen. Voor het onderzoek is daarom het middelste gedeelte van de urine nodig.

bent u een vrouw?

Was eerst uw schaamstreek met water. Houd de schaamlippen gespreid. Plas eerst een beetje in het toilet en vang daarna urine op in het urinepotje door dit in de plasstraal te houden. Sluit het potje goed af met de deksel.

bent u een man?

Trek de voorhuid van uw penis terug en was het uiteinde met water. Plas eerst een beetje in het toilet en vang daarna urine op in het urinepotje door dit in de plasstraal te houden. Sluit het potje goed af met de deksel.

afleveren van de urine

Schrijf uw naam en geboortedatum in blokletters op het witte gedeelte van het potje. Lever het potje in bij de assistente aan de balie vóór tien uur ‘s ochtends.
De urine moet binnen twee uur na het opvangen worden onderzocht. Wanneer u de urine binnen deze tijd niet kunt brengen, moet u het potje in de koelkast bewaren.

N.B. Na 24 uur in de koelkast is de urine niet meer geschikt voor onderzoek.

heeft u nog vragen?

Bel ons gerust: telefoon 050 3124052, keuze 5

actueel