wie zijn wij

logo therapeuticum lemminkainen

Therapeuticum Lemminkäinen

Therapeuticum Lemminkäinen
Noorderhaven 32
9712 VK Groningen
Spoed (050) 314 56 72
Telefoon (050) 312 40 52
Fax (050) 312 76 20
routebeschrijving
VERBOUWING

Het pand waarin Therapeuticum Lemminkäinen gehuisvest is, bestaat oorspronkelijk uit twee panden: Noorderhaven 30 en Noorderhaven 32 – het is daardoor dat u altijd een trapje op moet naar de spreekkamer van de artsen, de panden zijn niet gelijkvloers. De panden waren al aaneengesmeed toen de Stichting (ter Bevordering van de Anthroposofische Geneeskunst) in 1985 ze aankocht om het Therapeuticum in te vestigen.

Sindsdien is hard gewerkt om het pand gebruiksklaar te maken en waren er een aantal verbouwingen met het doel het pand doelmatiger in het gebruik te maken, maar ook: mooier en beter passend bij hoe wij ons willen laten zien. Op de plank van de Stichting lag al enkele jaren een plan voor opnieuw een verbouwing van de benedenverdieping van Noorderhaven 30: de wachtkamer en de gang daarachter. Een van de redenen was de gehorigheid van de wachtkamer, een tweede de ineffectiviteit van de ruimtes in de gang die in de loop der jaren ontstaan is. Dat waren vooral de ruimtes voor de badtherapie. De behoefte aan badtherapie daalde in de afgelopen jaren sterk.

De verbouwing werd actueel toen bleek dat StudentArts belangstelling had om twee praktijkruimtes in ons pand te huren. De verbouwplannen werden van de plank gehaald en bij het oud papier gelegd. De Stichting riep een bouwcommissie in het leven die samen met onze architect de nieuwe wensen omzette in plattegronden, tekeningen en een concreet bouwplan.

In mei is begonnen met het slopen van de twee kleine kamers bij de tentoonstellingsruimte op de derde verdieping. De wand moest een meter naar voren gehaald worden, de tussenwand meer geluiddicht gemaakt. De werkzaamheden waren berekend op veertien werkdagen. Doordat niet alle werkzaamheden aaneensluitend verricht konden worden, duurde het langer dan drie weken voordat de kamers weer in gebruik genomen konden worden. Dat betekende ongemak voor mensen die daar werken, en voor hun cliënten. Vanaf 8 juni zijn deze kamers weer in gebruik.

Medio juni is het bad verkocht en opgehaald door de nieuwe eigenaar. Rigobert van Zijl en Pauli van Engelen hebben het bad uitgezwaaid. Het verblijft nu ergens in Friesland.

Op 25 juni kwamen de slopers. Net zo min als je een ei kunt bakken zonder de schaal te breken, kun je slopen zonder lawaai en overlast. Als u tijdens de sloopdagen in de wachtkamer hebt zitten wachten tot u aan de beurt was, hebt u daar ongetwijfeld hinder van ondervonden. Soms was het lawaai zo hinderlijk, dat bij de balie waar normaal gesproken de assistente zit, een A4-tje hing waarop de mededeling dat u naar de eerste verdieping moest als u de assistente iets wilde vragen of meedelen.

De Stichting biedt u namens heel Therapeuticum Lemminkäinen excuses aan voor het ongemak dat, helaas, toch nog wel enkele weken zal duren.

Wij hopen dat het grootste bouwleed na de zomervakantie geleden is.

Bestuur Stichting ter Bevordering van de Anthroposofische Geneeskunst.

actueel