onze therapieën

logo therapeuticum lemminkainen

Therapeuticum Lemminkäinen

Therapeuticum Lemminkäinen
Noorderhaven 32
9712 VK Groningen
Spoed (050) 314 56 72
Telefoon (050) 312 40 52
Fax (050) 312 76 20
routebeschrijving
voetflex podotherapie

Niko Hartz

waarom VoetFlex podotherapie?

Voetflex podotherapie verbetert het bewegen van uw voet en enkel met manuele therapie. Hierdoor verdwijnen uw pijnklachten snel en structureel.
Voor het snel en structureel laten verdwijnen van uw pijnklachten kijkt de podotherapeut van VoetFlex naar het hele lichaam en zoekt hij naar de achterliggende oorzaken van de klacht. Dat zijn vaak blokkades in de voet en enkel. Een pijnklacht in het ene deel van het lichaam wordt veroorzaakt door een blokkade in een ander deel van het lichaam. Zo kan een blokkade in voet en/ of enkel oorzaak zijn van pijn in knie, heup of onderrug, maar ook in de voet zelf – zoals hallux valgus (scheve grote teen) of hielspoor. De podotherapeut past manuele therapie toe om deze blokkades op te lossen. U gaat daardoor beter bewegen. Vaak treedt al snel een verbetering van de pijnklacht op. Aanvullende therapie in de vorm van zolen ondersteunt en versterkt dit effect.
De naam VoetFlex verwijst naar de noorzaak om de enkel goed te kunnen buigen en gewrichten in de voet goed te bewegen, zodat er een stabiele en goede afwikkeling van de voeten ontstaan tijdens lopen of rennen.

voordelen VoetFlex podotherapie

  • Een vaste behandelaar die voldoet aan de kwaliteitseisen van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP)
  • Unieke beproefde methode door de combinatie van manuele therapie met podotherapeutische zolen
  • Behandeling van oorzaken, niet alleen van symptomen
  • Gecontroleerde nazorg: altijd een controleafspraak na de eerste behandeling met zolen
  • Snelle levering van zolen (2-7 dagen(
  • Multidisciplinaire samenwerking – samenwerking met huisartsen, fysiotherapeuten, manuele therapeut, orthopedisch chirurg, orthopedische schoenmaker, ortho-manuele arts, sportarts en pedicure
  • 24 uur per dag online afspraak maken mogelijk. Vijf dagen per week op kantoortijden telefonisch bereikbaar
  • Korte wachttijden, u kunt altijd snel terecht bij VoetFlex podotherapie

een afspraak maken

U kunt online een afspraak met VoetFlex Podotherapie Groningen maken via VoetFlex

kosten en vergoedingen

Zie mijn website, voetflex.nl

contact en vragen

E-mail: info@voetflex.nl
“Whatsapp”// https://api.whatsapp.com/send?phone 31683131160
Telefonisch: 0512712030
Website: voetflex.nl

wie is de persoon achter VoetFlex podotherapie?

Mijn naam is Niko Hartz. Ik ben getrouwd en ik heb één dochter.
Mijn beroep is podotherapeut, mijn specialisatie is het zoeken, vinden en weghalen van oorzaken van klachten. Deze oorzaken zijn vaak blokkades in enkel en voet, die ik weghaal door manuele therapie.

Mijn passies zijn natuur en sport en dat is in mijn werkverleden terug te vinden. Na enkele jaren als outdoor-instructuur gewerkt te hebben, heb ik zeven jaar bij de Dienst Landelijk Gebied gewerkt aan de realisatie van nieuwe natuurgebieden. Als medewerker gebiedsontwikkeling kocht ik grond van boeren, die vervolgens tot natuur werd omgevormd.
Door een reorganisatie en vervolgens de opheffing van de Dienst Landelijk Gebied ging ik mij opnieuw oriënteren in het beroepsveld. Mensen helpen was voor mij een nieuwe uitdaging.

In 2011 ben ik gestart met de deelopleiding Podotherapie. Nadat ik deze studie succesvol afrondde in 2015, heb ik als podotherapeut gewerkt bij orthomanueel arts en podotherapeut René Somers. Daar volgde ik de tweejarige specialisatie podotherapeut-plus.

Laatst bewerkt: 9 maart 2020

actueel