onze therapieën

logo therapeuticum lemminkainen

Therapeuticum Lemminkäinen

Therapeuticum Lemminkäinen
Noorderhaven 32
9712 VK Groningen
Spoed (050) 314 56 72
Telefoon (050) 312 40 52
Fax (050) 312 76 20
routebeschrijving
holos fysiotherapie

Thijs van der Aa:

Holos fysiotherapie staat voor een fysiotherapeutische behandeling vanuit een holistisch oogpunt. Lichamelijke klachten uiten zich lang niet altijd op de plek waar de oorzaak ligt. Door naar het gehele lichaam te kijken, wil ik mensen helpen met hun (onbegrepen) lichamelijke klachten. Ik bied hiervoor onder andere de volgende therapieën aan.

ademhalingstherapie

Ademhaling staat centraal in de fysiotherapeutische behandeling bij Holos. Vele klachten hebben direct of indirect een link met een veranderde ademhaling.
Het middenrif (diafragma, de grote ademhalingsspier) ligt centraal in ons lichaam en verbindt lichaam en geest. De ademhaling is bewust te beïnvloeden door middel van oefeningen. Een goed functionerend middenrif en een juist ademhalingspatroon hebben een gunstig effect op de gezondheid.

neurokinetic therapy

Sinds 2016 houd ik mij bezig met Neurokinetic Therapy (NKT) en ik ben als één van de weinige in Nederland voor alle drie de niveaus gecertificeerd. NKT is een methode om problemen in de aansturing van spieren en beweegpatronen te onderzoeken middels spiertesten.
Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan langdurige problemen na het verzwikken van uw enkel. Het looppatroon kan een korte periode anders zijn. Het is wel zaak dat uw lichaam deze compensatie weer loslaat als het oorspronkelijke probleem opgelost of genezen is. Dit gebeurt echter niet altijd. Het compensatiepatroon is nu het nieuwe patroon geworden. Dit patroon kan op den duur weer voor klachten zorgen.
Binnen de NKT is er ook een geschikt protocol om littekens te onderzoeken en te behandelden. Deze kunnen namelijk invloed uitoefenen op beweegpatronen. Een keizersnede is hier een goed voorbeeld van. Het lichaam zal na deze ingreep in eerste instantie spanning op de buikspieren willen vermijden. Het is wel van belang om de de buikspieren weer te gaan gebruiken als de wond en het litteken hersteld zijn. Soms blijft het litteken de aansturing van de buikspieren verstoren met klachten als gevolg. Het gaat bij deze behandeling van littekens (middels NKT) om de invloed van littekens op het bewegen, niet om de cosmetische kant.
Meer informatie kunt u vinden op de website Neurokinetic Therapy

anatomy trains

Anatomy trains is een nieuwe manier van kijken naar anatomie. Het accent ligt hier op de fascie, ons bindweefsel. Met ons bindweefsel zit alles in ons lichaam aan elkaar verbonden. Vroeger werd de anatomie ontleed in losse spieren, botten en organen. De anatomy trains zijn bindweefsellijnen waarin verschillende spieren aan elkaar gekoppeld zijn in functie, zogenoemde myofasciale lijnen. Middels inspectie en onderzoek van deze lijnen kunnen houding- en bewegingsproblemen in kaart worden gebracht. Behandeling van de myofasciale lijnen kan middels release technieken (een vorm van bindweefselmassage).

voor wie?

Bij Holos Fysiotherapie kunnen kinderen (vanaf 12 jaar), volwassenen en ouderen terecht voor de behandeling aan klachten van het bewegingsapparaat en ademhaling. De geboden therapie is zeer geschikt voor klachten die steeds terug keren, voortkomen uit oude blessures, ongelukken of operaties.

Een greep uit te behandelen klachten:

  • Nekklachten
  • Rugklachten
  • Hoofdpijnklachten
  • Klachten aan gewrichten (schouder, heup, knie, enkel)
  • Sportblessures
  • Houdingsklachten
  • Ademhalingsklachten/ hyperventilatie

voor wie niet?

Holos fysiotherapie beschikt niet over een oefenzaal. Begeleiding van compleet behandeltraject/ revalidatie na operaties wordt niet gegeven.

verwijzing

Voor een behandeling fysiotherapie is geen verwijzing van een arts of specialist nodig. Door de regeling directe toegang fysiotherapie van 2006 kunt u direct een afspraak maken bij een fysiotherapeut. U wordt eerst gescreend of u met uw klachten bij de fysiotherapeut op de juiste plek bent.

tarieven

Screening:
15 min – € 15
Screening, intake en onderzoek:
60 min – € 70,00
Vervolg- behandeling:
30 min – € 35
Vervolg- behandeling:
60 min – € 65,00

Een afspraak kan 24 uur van te voren worden gewijzigd, een niet nagekomen afspraak wordt in rekening gebracht.

vergoeding

Holos fysiotherapie heeft geen contracten met zorgverzekeraars. Waarom geen contracten? De eisen van de zorgverzekeraar worden steeds strenger en de ruimte om gerichte patiënt zorg te bieden wordt steeds kleiner. Dat Holos geen contracten heeft houdt in dat u zelf uw rekening kunt indienen bij uw ziektekostenverzekering. Afhankelijk van de dekking van uw verzekering krijgt u een deel vergoed. Voor de hoogte van de vergoeding neemt u contact op met uw zorgverzekeraar.

Step Forward Orthotics

Holos Fysiotherapie is verkooppunt van Step Forward Orthotics. Dit is een ander concept dan de gebruikelijke zooltjes in de podotherapie/podologie. De podoloog past de steunzolen aan de stand van de voeten aan. Bij Step Forward moeten de voeten zich aanpassen aan de stand van de steunzool. De steunzolen worden wel degelijk per persoon aangemeten, op de maten van de voeten. De steunzolen zijn verend, waardoor de voetspieren continu getraind worden. Zij ondersteunen de voeten dus niet alleen. Tevens passen deze steunzolen in 90% van uw schoenen omdat ze niet de hele schoen opvullen. De zooltjes helpen bij verschillende aandoeningen, zoals hielspoor, lage rugpijn en doorgezakte voeten. Lees meer over dit nieuwe concept steunzolen op website van Step Forward Orthotoics
Step Forward Orthotoics

klachtenregeling

Heeft u een klacht omtrent de bejegening of begeleiding dan gaan we ervan uit dat dat in goed onderling overleg kan worden uitgesproken. Komt u er samen met de therapeute niet uit, dan kunt u hier informatie vinden over de klachtenregeling van het Therapeuticum.

contact

Voor met maken van een afspraak kunt u:
Bellen met 06 105 53 559 of mailen naar holosfysiotherapie@gmail.com

actueel