onze therapieën

logo therapeuticum lemminkainen

Therapeuticum Lemminkäinen

Therapeuticum Lemminkäinen
Noorderhaven 32
9712 VK Groningen
Spoed (050) 314 56 72
Telefoon (050) 312 40 52
Fax (050) 312 76 20
routebeschrijving
antares werkplaats

Antares werkplaats komt voort uit het initiatief van een aantal hulpverleners in de psychosociale zorg die hun krachten bundelden om, na het vertrek van de Lievegoedgroep uit het noorden, antroposofische psychosociale zorg te kunnen bieden.
Met Antares werkplaats bieden we dagbesteding aan. We hopen dat we organisch kunnen groeien naar een breder aanbod van ambulante zorg en, op termijn, ook weer klinische hulpverlening.
Wij werken vanuit een positieve visie op de gezondheidszorg, geïnspireerd door onder andere de antroposofie.

antares werkplaats – creativiteit, ontmoeting, zingeving

Maximaal zeven deelnemers werken in een groep aan hun eigen ontwikkeling. Met behulp van een begeleider maak je je eigen leertraject of ontwikkelingsplan. Het doel is dat je zelf weer beter richting aan je leven kunt geven.

voor wie

De groep is toegankelijk voor iedereen die tijdelijk of langdurig uitgeschakeld is van werk of studie. Het kan zijn dat je te maken hebt met angstgevoelen, een depressie, een ernstige burn-out, overgewicht, eenzaamheid of dat je neigt naar verslaving.
Voorwaarde is wel dat je in aanmerking komt voor wmo.

werkwijze

Wij werken vanuit gelijkwaardigheid en sluiten aan bij de gezonde kracht in jezelf. Je hebt zelf de regie over wat je wilt ontwikkelen. Wij bieden daarbij begeleiding, geen therapie.
Je werkt aan je individuele werkvraag binnen het programma dat wij bieden. Dit programma bestaat uit vaste onderdelen als kunstzinnige activiteiten, spel en beweging, gesprekken over thema’s als eenzaamheid, angsten, omgaan met grenzen, vormgeven van sociale activiteiten.
Daarnaast is er aandacht voor gezonde voeding en beweging.
De werkplaats beslaat twee dagdelen per week, met de mogelijkheid tot uitbreiding.

begeleiding

Susan Goslinga verzorgt de begeleiding de begeleiding.

locatie

We werken in de mooie, lichte ruimte voor kunstzinnige therapie in het Therapeuticum.

vergoeding

Wmo/ PGB: je eigen gemeente verzorgt de Wet Maatschappelijke ondersteuning en biedt hulp op verschillende levensgebieden. Als je wilt weten of je in aanmerking komt voor Wmo of PGB, kun je voor de gemeente Groningen contact opnemen met het WIJ-team in je buurt voor een intakegesprek met een Wmo-consulent.
Voor de Wmo hebben wij ook een contract met de gemeenten Assen, Aa en Hunze, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo en Ten Boer.

Zorgverzekeraar: Een enkele keer is vergoeding via de aanvullende verzekering van je zorgverzekering mogelijk. Dat betreft dan een aangepast programma. Neem voor meer informatie hierover contact op met Susan Goslinga.

contact

Als je geïnteresseerd bent, neem dan contact op met Susan Goslinga.
Mobiel: 06 30 502 781
Website: www.susanmanongoslinga.nl

Antares werkplaats

is aangemerkt als dagbesteding en is onderdeel van de Praktijk Susan Manon Goslinga.
Het is ook mogelijk individuele begeleiding middels gesprek en/of kunstzinnige therapie aan te vragen. Zie hiervoor de website www.susanmanongoslinga.nl

Tekst laatst gewijzigd: 8 november 2017

actueel